top of page
Sint Janskruiden beevit.nl Natuurlijk St.John's Wort Oil

9,95 EUR

Op voorraad

Sint-janskruid (Hypericum perforatum L.) Het wordt al eeuwenlang over de hele wereld gebruikt. Tegenwoordig is het een waardevolle plant die wordt gebruikt in wetenschappelijke en kruidenbehandelingen. Vooral bij de behandeling van depressie wordt sint-janskruidolie vaak gebruikt; thee heeft alleen een antioxiderende werking.

 

Sint-janskruid (Hypericum perforatum L.) is een plant uit de familie Hyperaceae en groeit van nature in gematigde en tropische klimaten over de hele wereld. 

De Latijnse naam is Hypericum perforatum.

Een meerjarige kruidachtige plant die bekend staat om zijn gele bloemen,

sint-janskruid;  bevat een groot aantal secundaire metabolieten, waaronder ten minste 11 verschillende klassen, naftodiantrons, floroglucinolderivaten, flavonoïden, organische zuren, essentiële oliën, aminozuren, xanthonen, tannines, procyanidinen en andere in water oplosbare componenten.

Wat is sint-janskruidolie?

Wat zijn de voordelen van sint-janskruidolie?

Voor welke ziekten is sint-janskruidolie goed?

Wat zijn de voordelen van sint-janskruidolie voor de huid?

Hoe sint-janskruidolie op de huid te gebruiken?

Wat is sint-janskruidolie?

Sint-janskruidolie wordt verkregen uit de bloemen en bladeren van de sint-janskruidplant. De bloemen en bladeren van de plant zijn gevuld met "hypericum" olie. Sint-janskruidolie bevat veel werkzame stoffen, waaronder bioflavonoïden, antioxidanten, hypericine en hyperforine.

Deze natuurlijke olie wordt met zijn heilzame componenten op veel gebieden gebruikt, van huidproblemen tot spijsverteringsziekten. Het is zeer nuttig voor huidverzorging vanwege de ontstekingsremmende, genezende componenten die pijn bij brandwonden en wonden verlichten.

Sint-janskruidolie bevordert de doorstroming van zuurstofrijk bloed naar beschadigde huidcellen en zorgt voor herstel van de huid.

Sint-janskruidolie heeft ook antibacteriële eigenschappen. Wanneer het plaatselijk (op de huid) wordt aangebracht, kan het symptomen verlichten die gepaard gaan met kleine wonden, brandwonden en huidirritatie.

Het voorkomt maagaandoeningen en wordt gebruikt om pijn veroorzaakt door gastritis te verminderen.

Sint-janskruidolie verlicht reumatische pijn met zijn pijnstillende functie en helpt bij jicht- en zwellingsproblemen. Alvorens sint-janskruidolie te gebruiken, die sterke effecten kan hebben en een wisselwerking kan hebben met medicijnen, moet een specialist worden geraadpleegd en moet sint-janskruidolie worden gebruikt onder toezicht van een fytotherapiespecialist.

 

Wat zijn de voordelen van sint-janskruidolie?

Dit kruid wordt veel gebruikt vanwege de positieve effecten op verschillende aandoeningen. Sint-janskruidolie wordt het meest gebruikt bij de behandeling van brandwonden, wonden, snijwonden en vanwege de anti-aging eigenschappen. De helende effecten van sint-janskruidolie komen tot uiting in problemen die verband houden met schimmels, virussen en bacteriën. Bovendien is het effectief tegen wonden en vlekken op de huid, helpt het bij het genezen van insectenbeten.

Vermindert ontstekingen

De antioxidanten en interleukines in sint-janskruidolie verminderen ontstekingen, waardoor deze olie een praktische keuze is voor mensen met pijn en pijn, evenals inflammatoire huidaandoeningen.

Versnelt genezing

Sint-janskruidolie kan bij plaatselijk gebruik littekens, brandwonden en acnelittekens helpen verminderen, omdat het een celherstellende en regeneratieve werking heeft. Het wordt ook gebruikt om diabetische voetulcera en andere laesies te behandelen.

Behandelt huidproblemen

Wanneer het op de huid wordt aangebracht, behandelt sint-janskruidolie brandwonden en schaafwonden door de bloedtoevoer naar het getroffen gebied te vergroten. Het helpt open wonden schoon te houden door micro-organismen in de crème te doden. Het is ook bekend dat het de gevoelige huid helpt kalmeren.

Bestrijdt infectie

Sint-janskruidolie is een krachtig antiviraal middel. Het is even effectief tegen bacteriën en schimmels. Het kan worden gebruikt voor infecties veroorzaakt door deze micro-organismen op de huid. Het zorgt voor genezing bij voetschimmel, herpes en huidinfecties.

Verbetert de huidkwaliteit

Topische toepassing van sint-janskruidolie heeft aangetoond dat het de huid hydrateert met zijn natuurlijke oliën. Het heeft anti-aging effecten. Bij regelmatig gebruik verstevigt het de huid en vermindert het de verschijning van fijne lijntjes. Het verhoogt de elasticiteit van de huid. Het egaliseert de huidskleur.

Voorkomt haaruitval

Sint-janskruidolie, met zijn rijke componenten, voorkomt haaruitval omdat het het haar en de haarzakjes voedt. Versterkt en verdikt het haar. Het kan gebruikt worden tegen schilfering, roos en eczeem op de hoofdhuid.

Voor welke ziekten is sint-janskruidolie goed?

Sint-janskruidolie voorkomt een opgeblazen gevoel, constipatie en gaspijn, maagaandoeningen en wordt gebruikt om pijn veroorzaakt door gastritis te verminderen. Eczeem, acne en puistjes, aambeien, ontsteking van de keel, keelholte, huid en slijmvliezen

bottom of page